Веган сладолед с два вида тахан и кокос

Лято е и дойде ред за още една рецепта на сладолед - веган, суров, много вкусен и полезен... :)

Този път реших да комбинирам два вида тахан, които са на изключителна почит у дома - това са сусамов и лешников тахан.

И да започваме...

Продукти:
2-4 банана
2 с.л.сусамов тахан
2 с.л. лешников тахан
1 с.л.какао
1 с.л. рожково брашно
2 с.л. кокосови стърготини
какаови зърна - натрошени
орехи - натрошени

Приготвяне:
1. От предната вечер във фризера или камерата слагате нарязани на кръгчета бананите. Добре е да са в затворена кутия или запечатани в торбичка, за да не се окисляват и потъмняват.

2. На следващия ден изваждате бананите, оставяте ги леко да се отпуснат и ги слагате във блендера или кухненския робот в купата със "S" ножа. Смилате ги до получаване на крем, ще се наложи да си помагате с лъжица или шпатула, за да избутвате бананите надолу и да ги обирате от стените на купата.

3. Когато кремът е готов го разделяте на 2 равни части.

4. Към едната част добавяте лешниковия тахан, какаото и рожковото брашно и смилате до хомогенизиране на сместа и съставките. Към другата част от крема добавяте сусамовия тахан и кокосовите стърготини и отново разбивате.

5. В два отделни съда слагате кремчетата, връщате ги във фризера/камерата и оставяте за около 1-2 часа да стегнат.

6. Когато сте постигнали желаната твърдост, но не прекалено, може да сервирате сладоледа заедно комбиниран, полят с лешников и сусамов тахан допълнително и поръсен с орехи и какаови зърна.


Да ви е сладко и прохладно... :)

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации