Веган сладолед с два вида тахан и кокос
Този път реших да комбинирам два вида тахан, които са на изключителна почит у дома - това са сусамов и лешников тахан.
И да започваме...
Продукти:
2-4 банана
2 с.л.сусамов тахан
2 с.л. лешников тахан
1 с.л.какао
1 с.л. рожково брашно
2 с.л. кокосови стърготини
какаови зърна - натрошени
орехи - натрошени
Приготвяне:
1. От предната вечер във фризера или камерата слагате нарязани на кръгчета бананите. Добре е да са в затворена кутия или запечатани в торбичка, за да не се окисляват и потъмняват.
2. На следващия ден изваждате бананите, оставяте ги леко да се отпуснат и ги слагате във блендера или кухненския робот в купата със "S" ножа. Смилате ги до получаване на крем, ще се наложи да си помагате с лъжица или шпатула, за да избутвате бананите надолу и да ги обирате от стените на купата.
3. Когато кремът е готов го разделяте на 2 равни части.
4. Към едната част добавяте лешниковия тахан, какаото и рожковото брашно и смилате до хомогенизиране на сместа и съставките. Към другата част от крема добавяте сусамовия тахан и кокосовите стърготини и отново разбивате.
5. В два отделни съда слагате кремчетата, връщате ги във фризера/камерата и оставяте за около 1-2 часа да стегнат.
6. Когато сте постигнали желаната твърдост, но не прекалено, може да сервирате сладоледа заедно комбиниран, полят с лешников и сусамов тахан допълнително и поръсен с орехи и какаови зърна.
Да ви е сладко и прохладно... :)
Чудесен е Преси.
ОтговорИзтриванеПоздрави !