Солена "калцоне" палачинка със задушени зеленчуци

Здравейте!

За днешната вечеря измайсторих тази манджа - солена палачинка, в която има пълнеж от зеленчуци на тиган. Обичам да експериментирам с наличните продукти из шкафовете и хладилника и винаги се получават интересни кулинарни шедьоври... :) И всеки път нямам търпение за първата хапна :) И така, ето рецептата:

Продукти (за 2 порции):

400 гр.нахутено брашно или друго - лимецово, оризово или микс (ползвам безглутеново)
200 мл.вода
1 с.л.ленено брашно
1 морков
1 пиперка
1/2 тиквичка
1/2 глава стар лук
скилидка чесън
магданоз
копър
хималайска сол
чубрица
босилек
черен пипер

Приготвяне:

1, Приготвям първо тестото за палачинките, от посочените количества излязоха две. В блендер или кухненски робот разбърквам добре брашното със смляното ленено семе и водата, солта, чубрицата и босилека. Може да се направи и в купа на ръка.

2. Сместа трябва да е малко по-гъста от сместа за обикновените палачинки. Разделям я на две равни части и всяка част изпичам от двете страни в намазан с кокосово масло или незалепващ тиган. Котлонът трябва да е на най-слаба степен.

3. След като палачинките са готови, нарязвам на ситно зеленчуците, овкусени със сол и черен пипер и ги задушавам в тиган с кокосово олио и малко вода до омекване. Прибавям нарязан магданоз и копър малко преди да ги махна от котлона.

4. След като са готови зеленчуците ги разделям на две части. Всяка част я слагам от едната страна на палачинката и я загръщам.

И това е :) Супер бързо, лесно и интересно. Имах хумус от предния ден, и от вътрешната страна на палачинката намазах малко от него и стана чудно. Може да се намаже и с лютеница или гуакамоле.

Приятно хапване!
Преси

Коментари

  1. Преси,
    прекрасно предложение, интересни комбинации от продукти.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Преси, защо тиганът трябва да е намазан с масло от двете страни (т.2)? Какво означава това?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Хаха, правилна забележка, палачинката се пече от двете страни, а тиганът е намазан от едната страна! :-) Коригирах, мерси! :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации