Тиква със зеленчуци, броколи и боб на тиган

Здравейте!

Просто невероятно - много вкусна манджа си спретнах в дъждовната събота. Комбинирах я със зелена салата с маслини, морков и тиквичка и 2 препечени филийки с авокадо и кимион. Непременно ако имате тиква, опитайте тази рецепта. Но дори и да нямате, пак става... :)

Продукти:

200 гр. сварен боб
1/4 тиква, ако е голяма, 1/8
1 морков
1/2 тиквичка
2 малки пиперки или 1 голяма
1/2 глава броколи
1 скилидки чесън
1 глава лук
черен пипер
хималайска сол
джоджен
къри
канела (опция)
1/2 връзка магданоз
1 с.л. кокосово масло за тигана
1/2 ч.ч.вода

* за доматения сок
1 домат
1 скилидка чесън
4-5 листа пресен босилек
малко вода

Приготвяне:

1. В тиган (може и в тенджарка) с 1 с.л.кокосово масло и 1/2 чаша вода задуших лука, 1 скилидка чесън, моркова, тиквичката, пипера, нарязана на кубчета тиква, похлупих с капак и така до омекване на моркова и тиквата.

2.  Добавих предварително сварения боб (имам замразен във фризера в торбички по 200 гр.) и доматения сок, който направих в блендера, като смелих всички съставки за него заедно. Сложих и подправките - сол, черен пипер, къри, джоджен и малко канела за екзотичен аромат :)

3. Оставих на 2-ра степен на котлона да къкри, докато леко изври сосът. 10 мин. преди да махна от котлона добавих измитите, изчистени и накъсани на малки розички броколи и ги омесих добре с останалите продукти. Исках да останат леко хрупкави.

4. Готвих докато соса намалее и поръсих с нарязан магданоз, когато махнах котлона от тигана.
Сервирах със зелена салата с маслини и препечени филийки с авокадо и кимион.

Просто вкусотия!
Преси



Коментари

Популярни публикации