Mагданозено песто с пъпеш

Лято е и е време за едно свежо, изкушаващо и необичайно песто - с магданоз и пъпеш...

Състав: 
1 ч.ч. накиснати сурови слънчогледови семки
1/2 връзка магданоз или цяла
1/2 краставица или прясна тиквичка
няколко парченца пъпеш 

скилидки чесън или зелен
зехтин
хималайска сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
От предната вечер накисваме слънчогледовото семе. Нужни са му 4-6 часа. Добре е да е на хладно (в жегите), ако го оставяте повече време да кисне.
След като е готово се преплаква, оцежда и се смила с парченцата пъпеш и с обелената краставица в блендер. След което се добавят останалите съставки. Пробва се на вкус. Гъстотата трябва да се получи като пастет. 

Чудесно е за намазване на крекери или с пълнозърнест хляб.
Ако не желаете да смесвате плодове с друга храна, пъпешът може да отпадне.

Съхранява се в бурканче и в хладилник.
Добре е да се консумира до 1-2 дни.

Коментари

Популярни публикации