Веган овесени бисквитки със сусамов тахан, орехи и парченца круши

Здравейте!

Тази рецепта е от онези, който се раждат, докато ровя из хладилника, шкафовете и чекмеджетата, за продукти, с който да експериментирам направата на поредните веган бисквитки... И ако не сте забелязали, честичко правя, защото много ги обичам :) Гледам рецептите, които давам, да са максимално лесни, бързи и не много завъртяни... Тази е от тях :)

И така, нужни са ви:


Продукти:
* 2 узрели банана на точки
* 3-4 с.л. сусамов тахан или друг вид
* 150-200 гр. овесени ядки
* 4 малки круши или 1 голяма
* 1 шепа сушени червени боровинки или стафиди
* 1 шепа орехи
* канела
* ванилия
* малко ликьор или ром (пожелание, само за аромат, може да се пропусне)
* за повече подслаждане: петмез от фурми (придава карамелен вкус), агаве, кокосова захар, пасирани фурми (аз не слагам допълнително подсладител, освен бананите)
* пожелание: някакво растително мляко - бадемово, конопено, лешниково, слънчогледово или оризово (може да се пропусне, аз не сложих)
* пожелание: веган протеин на прах - грахов, оризов, конопен, 1 доза е 30 гр.

Приготвяне:

1. В купа начупвате двата банана, слагате тахана, малко мляко (ако ползвате), ликьора и с вилица намачквате бананите и ги обърквате добре с всичко останало заедно.

2. Към вече хомогенната смес (при мен остават малко цели парченца банани, което ми харесва) прибавяте боровинките, орехите, овесените ядки, малки парчета круша, подправките и отново разбърквате.

3. Когато сместа е готова, я пробвате как е на вкус и коригирате, ако е нужно. Аз не я правя много гъста, за да не стават прекалено сухи бисквитките, след като се опекат. Оставяте малко овесените ядки да попият.

4. Със супена лъжица загребвате от сместа и я слагате на тава, която предварително е застлана с хартия за печене. Оформяте купчинките на бисквитки, като леко ги сплесквате и събирате краищата им.

5. Пекат се в предваритено загратя на 180 градуса фурна, докато направят златен загар и до готовност. Време не засякох.

От посочените количества излязоха 20 бисквитки.

Да ви е сладко!
Преси








Коментари

Популярни публикации