Ябълково-кокосови бисквитки с джинджифил (веган, лесни)
Здраейте!
Днес ще ви представя едни нови бисквитки, които се получиха доста сполучливи. Отново използвах наличните продукти у дома, които имах из шкафовете... Така се появиха тези лесни и бързи веган бисквитки.
И така, ето продуктите:
Продукти:
6-8 ябълки
120 гр. овесени ядки
120 гр. обезмаслени кокосови стърготини
50 мл. оризово мляко или друго по избор
15 фурми (или кокосова захар)
1/2 шепа стафиди
1/2 шепа боровинки
1 шепа орехи
канела
ванилия
пресен джинджифил - корен 1 см.или повече, аз лично не го усетих сега
кокосово масло (по желание)
др.коледни подправки за коледни бисквитки (кардамон, инд.орехче, карамфил,
Приготвяне:
1. В кухненски робот се смилат изчистените и обелени ябълки, обезкостение фурми, заедно с оризовото мляко, канелата, ванилията, джинджифила и кокосовото масло.
2. Когато сместта стане хомогенна, я изсипвате в купа. Отделно се смилат овесените ядки и кокосовите стърготини с кафемелачка, блендер илу кухненски робот на брашно и се изипсва сухата смес при течната.
3. Разбърква се добре, докато всичко се хомогенизира. Ако сместта е прекалено течна се слага още от сухата смес, а ако е по-суха - оризово мляко.
4. Когато сместта е готова, се пробва, за да се коригира на вкус. Към нея се добавят стафидите, боровинките, орехите и се бърка отново.
5. Със супена лъжица се загребва от сместта, оформя се топче, което се сплесква като бисквитка и се поставя върху тава, застлана с хартия за печене.
6. Бисквитките се пекат на 150-160 градуса, до златист загар. Следете ги, защото бързо стават.
Поздрави,
Преси
Днес ще ви представя едни нови бисквитки, които се получиха доста сполучливи. Отново използвах наличните продукти у дома, които имах из шкафовете... Така се появиха тези лесни и бързи веган бисквитки.
И така, ето продуктите:
Продукти:
6-8 ябълки
120 гр. овесени ядки
120 гр. обезмаслени кокосови стърготини
50 мл. оризово мляко или друго по избор
15 фурми (или кокосова захар)
1/2 шепа стафиди
1/2 шепа боровинки
1 шепа орехи
канела
ванилия
пресен джинджифил - корен 1 см.или повече, аз лично не го усетих сега
кокосово масло (по желание)
др.коледни подправки за коледни бисквитки (кардамон, инд.орехче, карамфил,
Приготвяне:
1. В кухненски робот се смилат изчистените и обелени ябълки, обезкостение фурми, заедно с оризовото мляко, канелата, ванилията, джинджифила и кокосовото масло.
2. Когато сместта стане хомогенна, я изсипвате в купа. Отделно се смилат овесените ядки и кокосовите стърготини с кафемелачка, блендер илу кухненски робот на брашно и се изипсва сухата смес при течната.
3. Разбърква се добре, докато всичко се хомогенизира. Ако сместта е прекалено течна се слага още от сухата смес, а ако е по-суха - оризово мляко.
4. Когато сместта е готова, се пробва, за да се коригира на вкус. Към нея се добавят стафидите, боровинките, орехите и се бърка отново.
5. Със супена лъжица се загребва от сместта, оформя се топче, което се сплесква като бисквитка и се поставя върху тава, застлана с хартия за печене.
6. Бисквитките се пекат на 150-160 градуса, до златист загар. Следете ги, защото бързо стават.
Поздрави,
Преси
Много са вкусни, едни от любимите ми. Мерси!
ОтговорИзтриване