Ябълково-морковени веган мъфини
Здравейте!
Преди време обещах една рецепта за многооо вкусни мъфини с ябълки и моркови :). Ето че днес най-сетне седнах и я написах, за да можете да тествате рецептата през почивните дни...
Продукти:
3-4 ябълки
2-3 моркова
1/2 ч.ч кокосови стърготини
1/2 ч.ч. кафява захар или кокосова
1/2 ч.ч. овесени ядки смелени на брашно или др.брашно
20 гр. стафиди
20 гр. орехи
1/2 ч.ч. растително мляко
1-2 с.л. олио/кокосово масло
канела
ванилия
Приготвяне:
1. Първо се настъргват на редне морковите и обелените и почистени от дръжките и семките ябълки. Поставят се в купа и се омесват добре.
2. Към настърганите ябълки и моркови се добавят останалите продукти и се разбърква добре.
3. Сместта се оставя малко да попие и после се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.
4. Отгоре ги поръсих със сусам и малко кафява захар.
Поради това, че няма набухватели, мъфините не се надигат, а остават токова, колкото са напълнени. За да се опекат добре и във вътрешността, може да напълните формичките на половина, а не до горе.
Когато са готови, мъфините се оставят да изтинат на решетка добре и след това се консумират. Тази смес може да се направи и на бисквитки :)
Да ви е вкусно!
Преси
Преди време обещах една рецепта за многооо вкусни мъфини с ябълки и моркови :). Ето че днес най-сетне седнах и я написах, за да можете да тествате рецептата през почивните дни...
Продукти:
3-4 ябълки
2-3 моркова
1/2 ч.ч кокосови стърготини
1/2 ч.ч. кафява захар или кокосова
1/2 ч.ч. овесени ядки смелени на брашно или др.брашно
20 гр. стафиди
20 гр. орехи
1/2 ч.ч. растително мляко
1-2 с.л. олио/кокосово масло
канела
ванилия
Приготвяне:
1. Първо се настъргват на редне морковите и обелените и почистени от дръжките и семките ябълки. Поставят се в купа и се омесват добре.
2. Към настърганите ябълки и моркови се добавят останалите продукти и се разбърква добре.
3. Сместта се оставя малко да попие и после се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.
4. Отгоре ги поръсих със сусам и малко кафява захар.
Поради това, че няма набухватели, мъфините не се надигат, а остават токова, колкото са напълнени. За да се опекат добре и във вътрешността, може да напълните формичките на половина, а не до горе.
Когато са готови, мъфините се оставят да изтинат на решетка добре и след това се консумират. Тази смес може да се направи и на бисквитки :)
Да ви е вкусно!
Преси
Коментари
Публикуване на коментар