Бананов хляб с фурми
Здравейте, представям ви един експеримент, който направих преди няколко дни. Получи се много вкусен.
1. В купа слагате всички сухи съставки и ги обърквате добре.
2. В бледер или кухненски робот слагате обелените банани, фурмите, тахана, ябълковия сок или водата и пускате да се смели всичко.
4. Включвате фурната на 180 градуса да загрее предварително.
5. Покривате тавичка с хартия за печене.
6. Изсипвате сместа в тавичката, леко заглаждате и слагате да се пече за 30-35 мин. или до готовност.
7. Пробвате с клечка за зъби дали е готов сладкиша, ако е готов, тя излиза чиста.
Ето как да си го направите :)
Сухи съставки:
- 300 гр. пълнозърнесто брашно или друго каквото имате налично, може и микс с няколко вида брашна
- 100 гр. фурми или повече според сладостта (може да добавите захар, мед, агаве по желание)
- 3-4 добре узрели големи банана
- 1 ч.л. сода (загасена с оцет) + бакпулвер
- 1 ч. л. канела
Мокри съставки:
- 200 мл вода или ябълково сок
- 1 с.л. сусамов тахан
- 1-2 с.л. олио (предпочитам по-малко мазнина да слагам)
- 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 1 с.л. оцет
Приготвяне:
1. В купа слагате всички сухи съставки и ги обърквате добре.
2. В бледер или кухненски робот слагате обелените банани, фурмите, тахана, ябълковия сок или водата и пускате да се смели всичко.
3. Изливате полученото пюре при сухите съставки и разбърквате добре. Ако е прекалено гъсто, добавяте вода или сок. Ако стане ряко - слагате брашно.
4. Включвате фурната на 180 градуса да загрее предварително.
5. Покривате тавичка с хартия за печене.
6. Изсипвате сместа в тавичката, леко заглаждате и слагате да се пече за 30-35 мин. или до готовност.
7. Пробвате с клечка за зъби дали е готов сладкиша, ако е готов, тя излиза чиста.
8. Оставяте сладкиша да се охлади на решетка.
Преси:
Коментари
Публикуване на коментар