Бананов хляб с фурми

Здравейте, представям ви един експеримент, който направих преди няколко дни. Получи се много вкусен.

Ето как да си го направите :)

Сухи съставки:

  • 300 гр. пълнозърнесто брашно или друго каквото имате налично, може и микс с няколко вида брашна
  • 100 гр. фурми или повече според сладостта (може да добавите захар, мед, агаве по желание)
  • 3-4 добре узрели големи банана
  • 1 ч.л. сода (загасена с оцет) + бакпулвер
  • 1 ч. л. канела
Мокри съставки:
  • 200 мл вода или ябълково сок
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • 1-2 с.л. олио (предпочитам по-малко мазнина да слагам)
  • 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт 
  • 1 с.л. оцет

Приготвяне: 

1. В купа слагате всички сухи съставки и ги обърквате добре.

2. В бледер или кухненски робот слагате обелените банани, фурмите, тахана, ябълковия сок или водата и пускате да се смели всичко.

3. Изливате полученото пюре при сухите съставки и разбърквате добре. Ако е прекалено гъсто, добавяте вода или сок. Ако стане ряко - слагате брашно.

4. Включвате фурната на 180 градуса да загрее предварително.

5. Покривате тавичка с хартия за печене.

6. Изсипвате сместа в тавичката, леко заглаждате и слагате да се пече за 30-35 мин. или до готовност.

7. Пробвате с клечка за зъби дали е готов сладкиша, ако е готов, тя излиза чиста.

8. Оставяте сладкиша да се охлади на решетка.



Да ви е сладко :) 
Преси

Коментари

Популярни публикации