Плосък безглутенов хляб с лук и ленено семе
Здравейте, приятели :)
Ето и обещаната рецепта за плоския безглутенов хляб, който си правя през последния месец редовно. Прави се лесно и бързо и става и за сандвичи. Овкусяването зависи изцяло от вас, както и винаги може да добавите нещо друго - семена, ядки и да разнообразите базовата рецепта.Продуктите:
60 гр. царевично брашно
60 гр. оризово брашно
30 гр. грахов протеин (пожелание, може да се замести с брашно)
1 с.л. ленено семе (може и без)
2 глави стар лук
1 стрък пресен чесън
1-2 с.л.олио
сол на вкус
вода на око
Приготвяне:
1. В купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват добре.
2. В сместа се прави кладенче и се добавя водата и се разбърква по-малко и бавно. Добавя се вода отново, докато сместа стане малко по-гъста от такава за кекс.
3. Добавят се наситнените лук и чесън и пак се бърка добре.
4. Сместа се излива в тавичка с хартия за печене и се заглажда.
5. Пече се на 160-180 градуса до приятен златист загар и до напукване, може да се пробва и с клечка, когато излиза суха, хлябът е готов. Време при мен: 30-35 мин.
6. Охлажда се на решетка и след като изстине се нарязва на правоъгълници. При мен излизат 8-10 бр. според нарязването.
Да ви е вкусно! :)
Преси
Това е прекрасна идея, ще пробвам
ОтговорИзтриване