Веган бананово брауни с череши

Здравейте!
Един много вкусен и лесен десерт сътворих за женско парти преди 2 седмици - ВЕГАН БАНАНОВО БРАУНИ С ЧЕРЕШИ И ТЕЧЕН ШОКОЛАД :)
Отново използвах продукти, които имах налични у дома и не се наложи да ходя до магазина за специални покупки :) Най-интересната съставка са черешите, сигурно се питате къде ги намерих посред зима :) Е, лятото на 2017 г. обезкостих и замразих около 2-3 кг., за да имам за смутита, десерти, да си добавям към закуската ми от овесени ядки... и ето, използвах ги сега за този десерт.
Обещах и рецепта, ето я и нея :)

Продукти:

СУХИ 
* 150 гр. овесени ядки смлени на брашно
* 100 гр. кокосови стърготини
* 2 с.л. какао
* 2 с.л. рожково брашно
* канела
* ванилия

МОКРИ
* 1 банан
* 20 фурми без костилки
* 2 с.л. натурален сусамов тахан
* 3/4 ч.ч. растително мляко (използвах оризово с кокос)
* вода (при нужда)

ЗА ТЕЧНИЯ ШОКОЛАД
* 2 с.л. какао
* 2 с.л. рожково брашно
* 2 с.л. кокосово масло
* 2 с.л. агаве или други подсладител по желание
* малко топла вода

* замразени череши (или други замразени плодове)

Приготвяне:

1. В купа се слагат всички сухи съставки и се разбъркват добре до хубавото им смесване. Оставят се настрана.

2. В купата на кухненския робот се слагат всички мокри съставки и се смилат до хомогенна смес.

3. Към купата със сухите съставки се излизат мократа смес и се разбърква добре с лъжица до получаване на сравнително къста смес като за кекс. Ако е прекалено суха, добавете по малко вода или мляко, до достигане на желаната гъстота.

4. В готовата смес добавяте вече размразените черещи и разбъркване леко с лъжица.

5. Изсипвате тестото в тавичка с хартия за печене и печете на 180 градуса до готовност, като пробвате с клечка за влажността.

6. Когато сладкишът е готов и е изстинал го заливате с домашно направения течен шоколад (всички съставки се разбъркват добре и се добавя малко топла вода за разтваряне на продуктитеи до желаната гъстота като за течен шоколад) и го оставяте да стегне в хладилник.

7. След като шоколадът е стегнал, режете сладкиша на парчета и поднасяте със сладко от... череши отгоре... :)

Преси



Коментари

Популярни публикации