Постен плодов сладкиш (лесен и бърз)

За едно Коледно събиране реших да експериментирам отново с продукти, налични по шкафовте в кухнята :)
Ето и рецептата:
Продукти:
* 2 бр. средно големи банана
* 1 бр. жълта ябълка
* 1 +1/2 ч.ч ръжено брашно
* 1/2 ч.ч. кафява захар (може да се замени с агаве, паста от фурми, мед)
* 2 с.л. сусамов тахан
* стафиди
* орехи
* канела
* екстракт от кафе
Приготвяне:
1.Бананите, захарта, сусамовия тахан, канелата, ванилията и екстракта от кафе се слагат в купата на кухненския робот или блендер и се блендират до хомогенна смес.
2. Когато е готово се прехвърля в купа, добавя се брашното, нарязаните ябълки, орехите и стафидите и се бърка добре с лъжица, да се смесят всички продукти.
3. Сместта се излива във форма за печене, покрита с хартия за печене и се изглажда с лъжица.
4. Пече се на 170-180 градуса, докато се напука отгоре и придобие лек загар. Може да се пробва с клечка за зъби, ако излиза суха, значи сладкиша е опечен.
5. Сладкишът се остава да се охлади и се нарязва на парчета.
Това е :)
Весели празници!
Преси
Здравейте, радвам се, че отново публикувате и пишете рецепти! Изключително вкусно е всичко!
ОтговорИзтриване