Веган сладолед с малини и агаве
Привет отново!
Лято е, а какво е лято без сладолед :) И ето, днес се поглезих с този набързо сътворен веган сладолед. За да го направите и вие, ето рецептата:
Продукти:
* за сладоледа
2 замразени банана
1-2 с.л. сурово какао
1 ч.л. сусамов тахан
1 ч.л. агаве сироп
* за топинга
1 ч.л. агаве сироп
няколко замразени малини
Приготвяне:
1, От предната вечер в камера или фризер се слагат 2 банана, нарязани на парчета - може в буркан или в пластмасова кутия за храна или в торбичка
2. На следващата сутрин изкарвам замразените банани и ги оставям за 5 мин. да се отпуснат, след която ги поставям в купата на кухненския робот или т.нар. food processor.
3. Към парчетата банани слагам и останалите съставки - какаото, тахана, агавето.
4. Смилам всичко до гъст и гладък крем, но не прекалено дълго, за да не се загуби сладоледената консистенция и сместа да се превърне в мек крем.
5. Когато е готов сладоледа, го прехвърлям в купичка и украсявам.
И така, приятно похапване!
Преси
Лято е, а какво е лято без сладолед :) И ето, днес се поглезих с този набързо сътворен веган сладолед. За да го направите и вие, ето рецептата:
Продукти:
* за сладоледа
2 замразени банана
1-2 с.л. сурово какао
1 ч.л. сусамов тахан
1 ч.л. агаве сироп
* за топинга
1 ч.л. агаве сироп
няколко замразени малини
Приготвяне:
1, От предната вечер в камера или фризер се слагат 2 банана, нарязани на парчета - може в буркан или в пластмасова кутия за храна или в торбичка
2. На следващата сутрин изкарвам замразените банани и ги оставям за 5 мин. да се отпуснат, след която ги поставям в купата на кухненския робот или т.нар. food processor.
3. Към парчетата банани слагам и останалите съставки - какаото, тахана, агавето.
4. Смилам всичко до гъст и гладък крем, но не прекалено дълго, за да не се загуби сладоледената консистенция и сместа да се превърне в мек крем.
5. Когато е готов сладоледа, го прехвърлям в купичка и украсявам.
И така, приятно похапване!
Преси
Коментари
Публикуване на коментар