Райски "млечен" шейк в 3 стъпки

Днешната закуска след тренировката ми е нещо семпло и се оказа и вкусно - "млечен" шейк с райска ябълка.Райската ябълка ми е малко лигава и нямам навик да я ям, но така в напитка не се усеща. Рецептата има малко приготовление от предната вечер, но никак не е сложно.

Продукти:
300 мл мляко от кашу
1 райска ябълка
фурми/мед (по желание)

Приготвяне:
1. Ядкото мляко се прави като се накисне от предната вечер или за 2-4 часа кашуто. След като се е накиснало и омекнало добре се изплаква и отцежда. Аз използвам гевгир, т.к. е много удобно с него да се прави тази процедура.

2. Кашуто се слага в блендер, добавя се 250-300 мл. вода и се пуска до смилане на ядките, след което получената смес се прецежда. Бялата течност е ядковото мляко, а гъстата част, която остава запазете в хладилник за сладкиши или кремчета.
3. Връщаме ядковото мляко в блендера, добавяме обелената и разделена на половинки райска ябълка, блендираме отново и е готово. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите мед, фурми или още 1 райска ябълка. За мен това е най-баланскирания вкус, без допълнително подслаждане.

Приятно пийване... :)

Коментари

Популярни публикации