Бисквитки с тиква, банан, тахан и стафиди (веган)
Здравейте!
Обичам да хапвам бисквитки, затова и от време на време си правя, като експериментирам с различни продукти, които имам налични у дома. Отдавна не съм пускала рецепта, затова се коригирам с тази за тези интересни бисквитки, които направих, когато имаше все още тиква на пазара... ;) Сега разбира се няма тиква (или поне аз не намирам), затова тя може да се замени с още 1-2 банана или пасирана ябълка.
Продукти:
* мокри
1 банан (добре узрял, с точки)
1 ч.ч. сурова (може и варена) тиква-цигулка
3 с.л.петмез от фурми или 5-6 цели фурми
2 с.л. фъстъчен тахан (може сусамов или лешников)
* сухи
1/2 ч.ч. кокосово брашно
1/2 ч.ч овесено брашно
1/2 ч.ч. слънчогледово брашно (или друго от ядки или семена)
2 с.л. рожково брашно/какао (опция)
шепа начупени ядки по избор
шепа стафиди
канела
ванилия
индийско орехче, карамфил (опция)
Приготвяне:
1. Всички мокри съставки се слагат в кухненски робот или блендер и се смилат до течна смес.
2. Предварително се смилат на брашно кокосовите стърготини (ако нямате кокосово брашно), слънчогледовото семе, и овесените ядки (ако нямате овесено брашно).
3. Брашната се слагат в купа и към тях се прибавят канелата, рожковото брашно и стафидите и се разбърка добре.
4. Към сухите съставки се добавят смлените мокри съставки и се разбърква докато сместа се сгъсти.
5. На хартия за печене се оформят бисквитките, като с лъжица се взема от сместа, слага се на хартията за печене и се заглажда и оформя в кръгла или квадратна форма.
6. Сушат се на 45 градуса за 8 часа или се пекат на 180 градуса за 15-20 мин. и готово! Аз ги изпекох, че не ми се чакаше :)))
Преси
Обичам да хапвам бисквитки, затова и от време на време си правя, като експериментирам с различни продукти, които имам налични у дома. Отдавна не съм пускала рецепта, затова се коригирам с тази за тези интересни бисквитки, които направих, когато имаше все още тиква на пазара... ;) Сега разбира се няма тиква (или поне аз не намирам), затова тя може да се замени с още 1-2 банана или пасирана ябълка.
Продукти:
* мокри
1 банан (добре узрял, с точки)
1 ч.ч. сурова (може и варена) тиква-цигулка
3 с.л.петмез от фурми или 5-6 цели фурми
2 с.л. фъстъчен тахан (може сусамов или лешников)
* сухи
1/2 ч.ч. кокосово брашно
1/2 ч.ч овесено брашно
1/2 ч.ч. слънчогледово брашно (или друго от ядки или семена)
2 с.л. рожково брашно/какао (опция)
шепа начупени ядки по избор
шепа стафиди
канела
ванилия
индийско орехче, карамфил (опция)
Приготвяне:
1. Всички мокри съставки се слагат в кухненски робот или блендер и се смилат до течна смес.
2. Предварително се смилат на брашно кокосовите стърготини (ако нямате кокосово брашно), слънчогледовото семе, и овесените ядки (ако нямате овесено брашно).
3. Брашната се слагат в купа и към тях се прибавят канелата, рожковото брашно и стафидите и се разбърка добре.
4. Към сухите съставки се добавят смлените мокри съставки и се разбърква докато сместа се сгъсти.
5. На хартия за печене се оформят бисквитките, като с лъжица се взема от сместа, слага се на хартията за печене и се заглажда и оформя в кръгла или квадратна форма.
6. Сушат се на 45 градуса за 8 часа или се пекат на 180 градуса за 15-20 мин. и готово! Аз ги изпекох, че не ми се чакаше :)))
Преси
Коментари
Публикуване на коментар