Пикантно жълто крема сирене с магданоз
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqDJAGp_sef4jcy48LNHVNb_fA54b2FvPGwkk5Esy-HQsqlGhEGofV1fEGzMuQHH6bSDBEBbwxUoIBG4BunoLpv9NUzstDNvDAs96VOzog7ahIHKN1FmPthYTUvMyIN9WPZ2SoFeMTisZ2/s320/13061980_1189653737712759_5527790994384442883_n.jpg)
Преди време ми беше останало накиснато кашу от една торта и реших да направя нещо като крема сирене или пастет за мазане (разядка), но без млечни продукти. Кашуто е идеално за точно това, т.к. при смилане, става кремообразно. Имах основната съставка, а останалите - каквито бяха хранителните запаси у дома ;)
Продукти:
200 гр.накиснато за 2 часа (или повече) кашу
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
сока от 1/2 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. хималайска сол
3-4 зрънца кориандър
1-2 с.л.вода
По желание: може да се добавят нарязани маслини, сушени домати, копър, сусамов тахан :)
Приготвяне:
В купата на кухненския робот или блендера се поставят всички съставки заедно и се блендират до хомогенна смес. Пробва се на вкус как е и се коригира, ако е нужно. Ако е прекалено гъста сместа, се добавя още малко вода за лесно смилане.
Ако искате да направите повече като количество, може да удвойте дозата и да съхранявате в бурканче в хладилник до 3-4 дни.
Много върви намазано на филийка хляб или крекери с домати и маслини :)
Добър апетит!
Преси
Коментари
Публикуване на коментар