Сос за всякакъв вид паста (Mac & Cheese) ... много вкусен :)

Здравейте!
За вечеря реших да направя макарони, имах безглутенови, които са от ориз и елда. Предпочитам, когато имам възможност, да избягвам изделията с глутен. 
И така... поразрових се малко в нета, попрочетох за различни видове сосове и най-ми допадна един, с който се правят извесните Mac & Cheese, т.е. макарони и сирене... И т.к. не използвам сирене, ето какво измайсторих в суров вариант отново с наличните продукти у дома... :)

Продукти:

1 ч.ч. накиснато за 2 часа кашу
1 ч.ч. замразена царевица
1 малка тиквичка
5-6 сушени домата, накиснати във вода или в зехтин
2 скилидки чесън
2-3 стръка пресен лук
1-2 с.л.сусамов тахан
3 с.л. оризово-кокосово мляко (по желание), ако нямате, замества се с вода
сок от 1/2 или 1 лимон 
хималайска сол
куркума
или други подправки по желание


Приготвяне:

Сосът става изключително бързо, само ви е нужен блендер или пасатор. Всички съставки се слагат в каната на блендера и се смилат до гладка и хомогенна смес, докато се и стопли :) Може да отнеме малко повече време тази процедура, но наистина си заслужава. Пробвах соса по време на смилането, за да преценя дали е нужно да коригирам вкуса. 
С готовия сос се залива сварената паста, гарнира се с магданоз и се хапва с наслада :) 

Преси

Коментари

Популярни публикации