Двуцветен чиа пудинг с ябълка и нар

Здравейте! 

Част от закуските ми през работните дни са чиа пудингите... И т.к. има възможност за много варианти на направата им, не ми доскучава да си ги хапвам. Преди време измайсторих този двуцветен чиа пудниг с ябълка и нар, който ме засити доста добре, но чак сега пускам рецептата :) 
Ако искате да видите и други варианти и идеи за тези пудинги, последвайте този линк

Продукти:
25 гр. чиа семена
25 гр. сурови* лимецови ядки
25 гр. сурови* овесени ядки
1 ч.л. рожково брашо/какао
конопено семе
слънчогледово семе
сусам
ябълка
зрънца нар
канела/ванилия
стевия
вода
за украсата - кокосови стърготини

* суровите лимецови и овесени ядки се правят на мелница в магазин за здравословни храни, така не преминават термична обработка

Приготвяне:

1. От предната вечер приготвям пудинга - в купичка или широка чаша се смесват сухите съставки (без тези за украсата) - стевията, канелата/ванилията, чиата и суровите лимецови и овесени ядки и се разбъркват.

2. Към тях се прибавя водата и се разбърква много добре. Разделя се сместта на две и в едната се добавям рожково брашно.

4. Оставя се една нощ да престои в хладилник и сместа се сгъстява и става като желирана от чиата.

5. На сутринта в бурканче (удобно за пренасяне на работа) слагам на долния ред бялата смес, после нарязаната ябълка, нар, и семената, кафявата смес, ред плодове и семена и най-отгоре слагам нар и кокосови стърготини за украса.




Това е :)
Преси

Коментари

Популярни публикации