Слънчогледов таратор (веган)
Здравейте!
Лято е вече и едно от любимите ми леки ястия за сезона е тараторът. Днес предлагам рецепта за веган вариант, който е направен от слънчогледови семки... :)
Ето какво ви е нужно:
Продукти:
200 гр.суров слънчоглед
500-600 мл вода (или повече, ако е нужно)
1 краставица
1/2 връзка копър
50 гр. начупени орехи
3 лимона
4-5 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин/слънчогледово олио
хималайска сол
3. Сместа се пресипва в купа, добавят се нарязаните на ситно краставица и копър, олиото, начупените орехи... и се слага в хладилника да се охлади, защото при блендирането се загравя сместта.
Лято е вече и едно от любимите ми леки ястия за сезона е тараторът. Днес предлагам рецепта за веган вариант, който е направен от слънчогледови семки... :)
Ето какво ви е нужно:
Продукти:
200 гр.суров слънчоглед
500-600 мл вода (или повече, ако е нужно)
1 краставица
1/2 връзка копър
50 гр. начупени орехи
3 лимона
4-5 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин/слънчогледово олио
хималайска сол
Приготвяне:
1. Накисва се суровия слънчоглед за поне 8 часа във вода, когато
е готов се премива и се слага в блендер.
2. Към него
се добавят водата (според желаната гъстота), сока от лимоните, скилидките чесън, хималайската сол и всичко се блендира добре за около 2-3 мин.
3. Сместа се пресипва в купа, добавят се нарязаните на ситно краставица и копър, олиото, начупените орехи... и се слага в хладилника да се охлади, защото при блендирането се загравя сместта.
И воала, имаме вече вкусен таратор :)
Коментари
Публикуване на коментар