Бананово-ябълкови бисквитки с фъстъчено масло

Здравейте!

Серията с рецепти за бисквитки с ябълки продължава... :) Днес ви предлагам една многооо интересна рецепта за чудно вкусни бисквитки. Имам доста ябълки от нашата градина и все умувам какви неща да правя с тях. Направих оцет, направих няколко вида биксвитки, следва да направя ябълков пай, ябълков щрудел... и ако имате други идеи за неща с ябълки, пишете в коментарите, ама без ракия ;)

А сега, поредната рецепта за бисквитки...

Продукти:

2 добре узрели банана
4 ябълки
200 гр. овесени ядки
2 с.л. кокосово брашно
2 с.л. ленено брашно + вода = ленено яйце
2 с.л. фъстъчено масло
стафиди (аз нямах и сложих нарязани 5 бр. фурми)
1 шепа орехи
канела
ванилия
джинджифил, индийско орехче, кардамон - по желание
парченца черен шоколад - по желание

Приготвяне:

1, Бананите се намачкват в купа с вилица. Към тях се прибавят обелените, изчистени и настъргани на ренде (или кухненски робот) ябълки.

2. Добавят се фъстъченото масло, стафидите, орехите, канелата, ванилията, лененото яйце и всичко се бърка добре до хомогенна смес.

3. Към сместа се прибавят овесените ядки и брашното и се бърка до сгъстяване на сместа. Оставя се да престои, за да могат овесените ядки да поемат от влагата.

4. На тава с хартия за печене слагам по 1 с.л.от сместа и оформам като бисквитка, по дебелички стоят по-влажни, а ако са по-сплескани и тънички стават по-хрупкави и сухи (но не много).

5. Пекат се на 150 градуса за 20-30 мин., после на 180 градуса до готовност.

Излязоха 20 бр. бисквитки от посочените количества продукти.

И това е!
Преси


Коментари

Популярни публикации