Постен сладкиш с райски ябълки
Здравейте! :)
В нас имах няколко райски ябълки, които бяха омекнали и реших с тях да направя сладкиш :)
Ето и рецептата:
1. В купа слагате всички сухи съставки и ги обърквате добре.
2. В бледер слагате обелените и почистени райски ябълки, водата/ябълковия сок и блендирате до хоомогенна смес.
Сухи съставки:
- 200 гр. грахам брашно или друго каквото имате налично
- 100 гр. кокосова захар
- 2-3 меки райски ябълки или колкото имате
- 3-4 малки обикновени ябълки
- 1 ч.л. сода (загасена с оцет) + бакпулвер
- 1 ч. л. канела
- 2 с.л. начупени орехи
- пожелание: смлян карамфил, настърган джиндифил, настъргана лимонова кора, щипка сол (за подсилване на вкуса)
Мокри съставки:
- 200 мл вода или ябълково сок
- 1-2 с.л. олио (предпочитам по-малко мазнина да слагам)
- 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 1 с.л. оцет
Приготвяне:
1. В купа слагате всички сухи съставки и ги обърквате добре.
2. В бледер слагате обелените и почистени райски ябълки, водата/ябълковия сок и блендирате до хоомогенна смес.
3. Изливате полученото пюре при сухите съставки и разбърквате добре. Ако е прекалено гъсто, добавяте вода или сок.
4. Обелвате и настъргвате обикновените ябълки и ги прибавяте към сместа и отново бъркате
5. Включвате фурната на 180 градуса да загрее предварително.
6. Покривате тавичка с хартия за печене.
7. Изсипвате сместа в тавичката, леко заглаждате и слагате да се пече за 30-35 мин. или до готовност.
8. Пробвате с клечка за зъби дали е готов сладкиша, ако е готов, тя излиза чиста
9. Оставяте сладкиша да се охлади на решетка.
4. Обелвате и настъргвате обикновените ябълки и ги прибавяте към сместа и отново бъркате
5. Включвате фурната на 180 градуса да загрее предварително.
6. Покривате тавичка с хартия за печене.
7. Изсипвате сместа в тавичката, леко заглаждате и слагате да се пече за 30-35 мин. или до готовност.
8. Пробвате с клечка за зъби дали е готов сладкиша, ако е готов, тя излиза чиста
9. Оставяте сладкиша да се охлади на решетка.
Да ви е сладко :)
Преси
Коментари
Публикуване на коментар