Сурова веган пица с "крема-сирене"
На тази веган-пица още усещам вкусът й, макар отдавна вече да я няма...
Направена е без печене, без животински продукти и само с пресни
продукти и зеленчуци. Дълго време се канех да я направя, но някакси
чувствах, че за изпълнението е нужно да си отделя повече време и на
спокойствие и с желание да я сътворя. Рецептата не съм я измислила аз, а
взаимствах оттук-оттам с малко прибавки от мен към основните съставки.
За блата използвах смляно слънчогледово и ленено семе омесено с домат, маслини и подправки. Сушен е за 8-10 часа на 45-50 градуса.
За доматения сос ми помогна един малък домат, подправен със зехтин и чесън.
За "крема-сиренето" пасирах накиснато кашу с лимонов сок и няколко щипки хималайска сол.
А за украсата измъкнах всичко, каквото имаше в хладилника, разпръснах го на плота в кухнята и започнах подбора - малко червеничко, повечко зеленичко, тук таме черничко, беличко със зеленичко или друго яче казано домат, краставица, копър, маслини, зелен лук.
Последен акцент на вкусовата украса бе поръсването лекичко отгоре с босилек и риган.
Получи се просто... вкусотия... :)
За блата използвах смляно слънчогледово и ленено семе омесено с домат, маслини и подправки. Сушен е за 8-10 часа на 45-50 градуса.
За доматения сос ми помогна един малък домат, подправен със зехтин и чесън.
За "крема-сиренето" пасирах накиснато кашу с лимонов сок и няколко щипки хималайска сол.
А за украсата измъкнах всичко, каквото имаше в хладилника, разпръснах го на плота в кухнята и започнах подбора - малко червеничко, повечко зеленичко, тук таме черничко, беличко със зеленичко или друго яче казано домат, краставица, копър, маслини, зелен лук.
Последен акцент на вкусовата украса бе поръсването лекичко отгоре с босилек и риган.
Получи се просто... вкусотия... :)
Коментари
Публикуване на коментар