Веган пастет "Асорти"

Днес направих нещо като пастет/разядка за намазване на крекери, хляб или като дресинг за салати - пастет Асорти го нарекох... Лесно и бързо се прави, а ето и какво е нужно:


Продукти:
200 гр. накиснато слънчогледово семе
1-2 с.л. сварен боб (пожелание и ако е наличен)
1 шепа коприва
1/2 шепа магданоз
5 бр.сушени домати (или пресни)
1 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
1 малка глава стар лук (може и пресен)
сок от половин до 1 лимон 
хималайска сол
кимион
джинджифил
индийско орехче

Приготвяне:

1. От предната вечер се накисва във вода слънчогледовото семе.
2. На следващия ден се изплаква и се слага в подходящ висок съд за пасиране.
3. Към слънчогледовото семе се прибавят останалите продукти.
4. Ако не искате или нямате сготвен боб, може да сложите малко вода или пресни домати, които да втечнят леко сместта.
5. Всичко се пасира заедно и се слага в буркан и се съхранява в хладилник.

И ето готовия продукт... :)

Коментари

  1. С какво може да се замени бобът - нещо, което да се подготви без варене (например накиснат нахут)?

    ОтговорИзтриване
  2. Да, може с нахут, а може дори и без боб и нахут - вкусът е достатъчно богат и така!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации