Горещ шоколад с вкус на карамел



В тези студени дни, най ми е хубаво да си пийвам горещ шоколад.
В последната декемврийска сутрин на 2014 г. реших да експериментирам с няколко обичайни за мен продукта, да ги комбинирам така, че да се получи напитка като от едноименните прахообразни пакетчета. Преди (вече не) обичах да пия разтворимия горещ шоколад вместо кафе (не пия кафе по принцип), но сега този вариант определено ще стане любимата ми напитка през зимните месеци!

Ето и продуктите:

5 меки фурми от кутия
1 ч.л. кокосова захар (за карамелен вкус, но може и без)
1 ч.л. рожково брашно
1 ч.л. сурово какао
3-4 капки ванилов екстракт (или бурбонска ванилия на прах)
1 ч.ч. гореща вода (вода, измерена с чашата, в която ще налеете вече готовата напитка)

Всичко се слага в блендер (количеството е малко, но пак става), блендира се на ниска скорост и готово. Дори се получава и пяна при по-дълго разбъркване...


Преси

Коментари

Популярни публикации