Супер чиа пудинг

Здравейте!

От доста време попадам на рецепти за интересни съчетания на малките семенца чиа с различни плодове, семена и ядки и реших да импровизирам, с каквито продукти имам у дома. И така, получи се чудесен чиа пудинг, а ето и рецептата, за да си го направите.



Продукти:
3 с.л.чиа семена
1/2 ч.ч. мляко от лимец или друго (бадемово, оризово, конопено)
2-3 ягоди
1 малка праскова или 1/2 голяма
2 с.л.конопено семе
3 с.л.петмез от фурми (или 2-3 цели фурми)
ванилия, канела, рожков, какао
За поръсване: кокосови стърготини, кокосова захар, сусам, годжи бери, лешников тахан, тиквени семки, слънчоглед, течен шоколад


Приготвяне:
1. Първо се прави млякото от лимец, като се блендират 1-2 с.л.накиснат лимец с вода. Прецежда се и се подслажда с петмеза и се слага ванилията и канелата на вкус, може и рожково брашно и какао за шоколадов вкус.

2. В млякото се добавят семенцата чиа и се оставя да се желират за една нощ най-добре в хладилник. Разбъркайте добре семенцата в млякото. Сместа трябва да е гъста (желирана) на следващия ден. Може да ги оставите и същия ден, за около 30 мин.

3. В бурканче или широка чаша се нарязват ягодите и се поставят на дъното. Посипват се с конопените семена, слага се отгоре от чиа сместа, после се слага ред нарязани праскови, пак конопени семенца и пак чиа желето. И така до ръба на бурканчето/чашата се редуват плодовете и останалите продукти.

4. Ред е за украсата - отгоре аз полях с лешников тахан, петмез от фурми и поръсих с кокосови стърготини, кокосова захар, годжи бери и сусам, но може да сложите тиквени семки, слънчоглед, ленено семе...

И после.... идва блаженстовото с всяка лъжичка... :)))
Може да измислите ваш си чиа пудинг с каквото обичате, става чудесен!

Преси

Коментари

  1. Преси,
    пудинга наистина е супер, превъзходен е.Наситен с аромати, богати вкусове и чудесно презентиран.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации