Ябълкови бисквитки с орехи и стафиди (лесни, веган)

Здравейте!

Днес съм на тема бисквитки и си направих нов експеримент с налични продукти у дома за бисквитки, които са без млечни/ животинки продукти и без допълнителна мазнина, освен тази на орехите. Имах 2 ябълки, които си ги бях купила да ги хапна така, но някакси, не ми се ядяха, то при наличието на толкова други разнообразни плодове - така се получи. Но им намерих предназначението -

Продукти:

100 гр.орехи
100 гр. овесени ядки
1-2 ябълки
5-6 фурми (или повече за по-сладки бисквитки)
шепа стафиди
малко цели орехи
канела
карамфил, индийско орехче (по желание)

Приготвяне:

1. В кухненски робот до брашно се смилат овесените ядки и орехите.

2. Към тях се добавя обелената, изчистена и нарязана на парчета ябълка, канелата и обезкостените фурми и се смила до лепкаво и влажно тесто.

3. Към него се слагат стафидите и целите парченца орехи и се омесва с лъжица, ръце или се завърта 1-2 пъти ножа на робота.

4. С ръце се оформят топчета, леко се сплескват и се нареждат на тава, върху кухненска хартия.

5. С влажно дъно на чаша или буркан се притискат бисквитките, за да придобият по-плоска и тънка форма.

6. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 15-20 мин., следят се, да не изгорят, т.к.бързо стават. Могат и да се обръщат.

И това е, лесни са, нали! :)
Преси

Коментари

Популярни публикации