Пенне Маринара с боб и зеленчуци

Здравейте!

Отдавна се каня да си направя едни специални макарони на тиган, и ето, днес осъществих тази рецепта. Станаха изключително вкусни и засищащи. Ето какво и как направих...

Продукти (за 2 порции, а може и за повече, зависи кой колко яде и колко му е вкусно ;)):

* За пастата
1/2 пакет безглутенови макарони (ползвах оризови)
200 гр. сварен бял боб (имам замразен)
1 морков
2 домата
2 пиперки или 1 голяма
2 стръка зелен лук
2 с.л. кокосово масло (не е задължително)
подправки: хималайска/ калиева сол, чубрица, сух босилек

* За сос Маринара
1 среден домат
1 ч.л. петмез от фурми (ако домата е кисел)
1-2 скилидки чесън
магданоз
черен пипер
риган
хималайска/калиева сол


Приготвяне:

1. Сварявам пастата, както е указано на пакета, но само в подсолена вода, без да добавям мазнина, както е посочено.

2. Когато пастата е готова, я махам от котлона и слагам тиган с незалепващо покритие, в който съм сложила нарязаните предварително на ситно лук, морков (настърган) и пиперките. Задушавам ги без мазнина и вода, те си пускат малко. Ако реша да ползвам мазнина, слагам около 2 с.л.кокосово масло. Трябва котлона да е на най-ниска степен.

3. След 10 мин. прибавям 2-та домата (бяха малки, ако вашия е голям - само 1) нарязани на ситно, боба и отцедените макарони и бъркам, за да не загори, и така около 5-10 мин.

4. За соса с блендер или с пасатор правя на сок другия домат, заедно с чесъна, солта, ригана, магданоза, 1 ч.л. петмез от фурми (ако домата е кисел), черния пипер и го прибавям в тигана. Слагам и останалите подправки и бъркам, за да не загори.

5. Оставям доматения сок да се изпари на половина, следете да не стане суха пастата и свалям от котлона. Когато се сервира, се поръсва с магданоз.

Това е :)
Преси


Коментари

Популярни публикации