Нахут с моркови, брюкселско зеле и доматен сос
Здравейте!
Готови ли сте за една вкусна манджа? :) Определено този кулинарен експеримент се получи много успешен, затова и реших да споделя рецептата... И така, ето какво си сготвих за един съботен обяд след чудесна тренировка на открито на стадион Спартак Варна със известните БиС - Благотворителност и Спорт (повече за инициативата тук).
П.П.Направих снимки на ястието, но с телефона, защото фотоапарата ми не беше зареден, но не станаха хубави и реших да ви ги спестя... smile emoticonsmile emotic
Продукти:
200 гр.сварен нахут
6-8 бр. брюкселско зеле
1-2 моркова
3 стръка зелен лук (може и стар)
1-2 скилидки чесън
1 домат
1-2 фурми или друг подсладител (ако домата е кисел)
8-10 бр.сушени домата
1-2 шепи спанак (пожелание)
хималайска сол
черен пипер
чубрица
риган
босилек
Уреди: Трябват ви незалепващ тиган с капак, дървена лъжица за разбъркване и блендер/пасатор или кухненски робот
Приготвяне:
1. Изкарах от фризера една торбичка (200 гр.) замразен нахут и я сложих в топла вода да се размрази.
2. Накиснах в топла вода за 25-20 мин,сушените домати (ако не са в олио, ако са - няма нужда от киснене), за да омекнат.
3. През това време сложих тигана на котлона да се загрява (без мазнина) и нарязах лука, чесъна, моркова (може и да се настърже) и измих брюкселското зеле. Може да добавите, ако желаете и други зеленчуци - пиперки, замразен грах, броколи.
4. В тигана сложих първоначално лука, чесъна и моркова с малко вода да се задушат и ги покрих с капак за 10 мин.
5. В блендер смелих на сос домата, сушените домати и фурмите с една част от подправките. Оставих на страна соса.
6. В тигана сложих и останалите продукти - нахута, брюкселското зеле и подправките и оставих да се задушават, добавих 1/2 ч.ч.вода и ги оставих, докато изври водата.
7. Когато останаха без вода, добавих доматения сос от блендера и спанака и отново задуших, докато соса се сгъсти и намалее, но все пак остана сос, за да не стане сухо ястието.
8. Свалих от котлона и поръсих с наситнен пресен магданоз.
И това е, получи се много вкусно ястие! :)
Преси
Готови ли сте за една вкусна манджа? :) Определено този кулинарен експеримент се получи много успешен, затова и реших да споделя рецептата... И така, ето какво си сготвих за един съботен обяд след чудесна тренировка на открито на стадион Спартак Варна със известните БиС - Благотворителност и Спорт (повече за инициативата тук).
П.П.Направих снимки на ястието, но с телефона, защото фотоапарата ми не беше зареден, но не станаха хубави и реших да ви ги спестя... smile emoticonsmile emotic
Продукти:
200 гр.сварен нахут
6-8 бр. брюкселско зеле
1-2 моркова
3 стръка зелен лук (може и стар)
1-2 скилидки чесън
1 домат
1-2 фурми или друг подсладител (ако домата е кисел)
8-10 бр.сушени домата
1-2 шепи спанак (пожелание)
хималайска сол
черен пипер
чубрица
риган
босилек
Уреди: Трябват ви незалепващ тиган с капак, дървена лъжица за разбъркване и блендер/пасатор или кухненски робот
Приготвяне:
1. Изкарах от фризера една торбичка (200 гр.) замразен нахут и я сложих в топла вода да се размрази.
2. Накиснах в топла вода за 25-20 мин,сушените домати (ако не са в олио, ако са - няма нужда от киснене), за да омекнат.
3. През това време сложих тигана на котлона да се загрява (без мазнина) и нарязах лука, чесъна, моркова (може и да се настърже) и измих брюкселското зеле. Може да добавите, ако желаете и други зеленчуци - пиперки, замразен грах, броколи.
4. В тигана сложих първоначално лука, чесъна и моркова с малко вода да се задушат и ги покрих с капак за 10 мин.
5. В блендер смелих на сос домата, сушените домати и фурмите с една част от подправките. Оставих на страна соса.
6. В тигана сложих и останалите продукти - нахута, брюкселското зеле и подправките и оставих да се задушават, добавих 1/2 ч.ч.вода и ги оставих, докато изври водата.
7. Когато останаха без вода, добавих доматения сос от блендера и спанака и отново задуших, докато соса се сгъсти и намалее, но все пак остана сос, за да не стане сухо ястието.
8. Свалих от котлона и поръсих с наситнен пресен магданоз.
И това е, получи се много вкусно ястие! :)
Преси
Коментари
Публикуване на коментар