Овесени палачинки с кокос, ленено семе и стевия
Здравейте!
Уикендът наближава, а какво по хубаво от една наистина класическа закуска за събота или неделя - палачинкииии :))) За разлика от предните, които бяха с банан (рецептата тук), тези са малко по-друг тип, но също станаха много вкусни :) Напоследък се опитвам да заменя подсладителите, които използвам като петмез, меласа, кокосова захар, фурми със стевия, но вие може да използвате какъвто подсладител желаете... И така...
Продукти (за 6 мини палачинки):
40 гр.овесени ядки
20 гр. кокосови стърготини
1-2 с.л.ленено семе, смляно на брашно
1/2 ч.л. стевия
1/2 ч.л. кокосово масло за тигана
канела
ванилия
вода или растително "мляко" (ползвам от конопени семена)
Топинг:
замразени боровинки
замразени малини
рожков течен шоколад
резени круша
Приготвяне:
1. Първо в блендер смилам на брашно овесените ядки, кокосовите стърготни и лененото семе.
2. Прибавям канелата, ванилията и стевията и разбърквам заедно с малко вода/мляко, като я прибавям постепенно, докато получа желаната гъстота, като трябва да е по-гъста от боза.
3. В незалепващ тиган слагам малко кокосово масло и когато се загрее добре, изсипвам по малко от сместа, за малки палачинки. Обръщам палачинката, и пека от другата страна.
4. Когато са готови, гарнирам с боровинки, малини, резени круша и домашно направен течен шоколад (може да разтопите кулинарен или да използвате готов).
И... воала! :)
Преси
Уикендът наближава, а какво по хубаво от една наистина класическа закуска за събота или неделя - палачинкииии :))) За разлика от предните, които бяха с банан (рецептата тук), тези са малко по-друг тип, но също станаха много вкусни :) Напоследък се опитвам да заменя подсладителите, които използвам като петмез, меласа, кокосова захар, фурми със стевия, но вие може да използвате какъвто подсладител желаете... И така...
Продукти (за 6 мини палачинки):
40 гр.овесени ядки
20 гр. кокосови стърготини
1-2 с.л.ленено семе, смляно на брашно
1/2 ч.л. стевия
1/2 ч.л. кокосово масло за тигана
канела
ванилия
вода или растително "мляко" (ползвам от конопени семена)
Топинг:
замразени боровинки
замразени малини
рожков течен шоколад
резени круша
Приготвяне:
1. Първо в блендер смилам на брашно овесените ядки, кокосовите стърготни и лененото семе.
2. Прибавям канелата, ванилията и стевията и разбърквам заедно с малко вода/мляко, като я прибавям постепенно, докато получа желаната гъстота, като трябва да е по-гъста от боза.
3. В незалепващ тиган слагам малко кокосово масло и когато се загрее добре, изсипвам по малко от сместа, за малки палачинки. Обръщам палачинката, и пека от другата страна.
4. Когато са готови, гарнирам с боровинки, малини, резени круша и домашно направен течен шоколад (може да разтопите кулинарен или да използвате готов).
И... воала! :)
Преси
Коментари
Публикуване на коментар