Мини безглутенови мъфини с ядково брашно

Здравейте, отново!
Този уикенд исках да направя нещо сладко, което да имам да си хапвам през следващата седмица. Нямах никакви брашна в нас, затова отново използвах любимия си метод - каквото изнамеря по шкафовете. Започнах да правя сместа, с идеята за кекс, но т.к. не излезе много като количество, реших да са мъфини. И така - получиха се малки протеинови мъфини, без да използвам брашно. След изпичането текстурата им се усеща леко ронлива, но самите мъфини не се ронят, това е при хапването им.

Ако искате да ги направите, ето рецептата :)

Продукти:

50 гр. грахов протеин

5 с.л. ядково брашно (смелих на ситно орехи, слънчоглед и бадеми)

3-4 с.л. кокосова захар

1 с.л. сусамов тахан

1 с.л. ленено семе или чиа във вода до желиране или псилиум хуск

канела

ябълков/портокалов сок, оризово мляко или вода

по желание: какао или рожково брашно, стафиди, орехи


Приготвяне

1. Всички сухи съставки се слагат в купа и се смесват добре.

2. Добавя се тахана и водата и се бърка, докато стане консистенция, като за кекс.

3. По 1 с.л. се слага във всяка форма за мъфините - използвам силиконови. Стават по ниски, съответно и с по-малък грамаж, 1 бр. е около 30 гр. 

4. Пекат се на 160-180 градуса до готовност, като се тестват с клечка за зъби, трябва да излиза суха.

Количество: 9 бр.

Да ви е вкусно! :) 

Преси



Коментари

Популярни публикации