Мини безглутенови мъфини с ядково брашно
Ако искате да ги направите, ето рецептата :)
Продукти:
50 гр. грахов протеин
5 с.л. ядково брашно (смелих на ситно орехи, слънчоглед и бадеми)
3-4 с.л. кокосова захар
1 с.л. сусамов тахан
1 с.л. ленено семе или чиа във вода до желиране или псилиум хуск
канела
ябълков/портокалов сок, оризово мляко или вода
по желание: какао или рожково брашно, стафиди, орехи
Приготвяне:
1. Всички сухи съставки се слагат в купа и се смесват добре.
2. Добавя се тахана и водата и се бърка, докато стане консистенция, като за кекс.
3. По 1 с.л. се слага във всяка форма за мъфините - използвам силиконови. Стават по ниски, съответно и с по-малък грамаж, 1 бр. е около 30 гр.
4. Пекат се на 160-180 градуса до готовност, като се тестват с клечка за зъби, трябва да излиза суха.
Количество: 9 бр.
Да ви е вкусно! :)
Преси
Коментари
Публикуване на коментар