Плодови бисквитки само с 4 съставки (лесни, веган)

Здравейте,
тези бисквитки са много лесни, правят се само с 4 основни съставки + допълнително няколко екстри, които може и да се пропуснат. Идеята за тях се зароди, когато се сдобих с прилично количество жълти и лилави джанки, които колкото и да ям, все не свършваха. И така, реших да експериментирам, като направя някакъв десерт с тях. И така се получиха много вкусни бисквитки.

Продукти:

100 гр.овесени ядки
100 гр. кокосови стърготини
300 гр. джанки (може и повече по преценка)
16 фурми
канела
ванилия

Екстри:
+ орехи
+ стафиди
+ сусам
+ годжи бери
+ какао/рожково брашно
(по желание)

Приготвяне:

1. В блендер, кухненски робот или с пасатор се смилат джанките с фурмите на течна смес.

2. Отделно се правят на брашно овесените ядки, кокосовите стърготини и подправките - канелата и ванилията.

3. В купа добре се омесват сухите и мокрите смеси, докато консистенцията стане сравнително гъста за оформяне на бисквитки.Ако се налага корекция на сместа, може да се добави овесени ядки за сгъставяне или вода/джанки - за разреждане.

4. С влажни ръце се взема от сместа с лъжица, правят се топчета и се сплескват. Слагат се на хартия за печене и се дооформят с дъно на чаша или лъжица - да станат по-тънки и сплескани.

5. Пекат се на 180 градуса за около 20 мин. Трябва да се следят, т.к.нямат вода и бързо стават.
Може и да се изсушат на 45 градуса в дехидратор - така ще са още по-полезни.

При мен бисквитките се получиха с леко кисела жилка от джанките, което направи вкуса им уникален... :)

Това са лилавите джанки, лично набрани от мен :)
Т.к.вече джанките отминаха, може да се заместят със сини сливи, смокини, банан, ябълки или друг плод, който обичате... :)

Както сте забелязали, в рецептите не добавям мазнина, т.к.тя преминава термична обработка и никак не е полезна. Ако решите все пак да ползвате такава, най-добре е кокосово масло, то не променя структурата си при по-висока температура.

Преси :)

Коментари

Популярни публикации