Рожков чиа пудинг с нектарини

Привет!

Понякога за закуска си приготвям смес от овесени ядки и чиа семена, която става на пудинг. Вариантите за приготвянето му са много разнообразни, в зависимост от продуктите, който ще се добавят. Преди време приготвих ето този чиа пудинг, който много ми хареса. Наскоро пробвах пак и ето и рецептата.

Продукти:

15 гр. чиа семена
15 гр. овесени ядки
1 ч.л.рожково брашно
4-5 капки стевия
1 нектарина
сусам/ленено семе/конопено семе
годжи бери
кокосови стърготини
канела
ванилия
вода

Приготвяне:

1. От предната вечер в топла, може и леко гореща вода се накисват чиата, овесените ядки, рожковото брашно, стевията, канелата, ванилията. Добре се разбърква всичко и се оставя да се сгъсти за една нощ. Ако не ви се чака, 15-20 мин. са достатъчни. Водя се добавя допълнително, ако сместа стане прекалено гъста,

2. На следващата сутрин в чаша или бурканче се нарежда на пластове парченца нектарина и от желираната смес с чиата, редуват се така ред праскови, ред чиа смес, докато се запълни съда

3.Най-отгоре се поръсва със семена по избор (каквито имате), годжи бери и кокосови стърготини.

4. Може да охладите в х;адилник или фризер за кратко, за да стане летен, разхлаждащ десерт.

Винаги може да се смени плода и да сложите какъвто имате - може круша, праскова, пъпеш, банан, ябълка, вкусът става винаги прекрасен и различен... :)

Преси


Коментари

Популярни публикации