Рожков чиа пудинг с нектарини
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXYdduQtJnKt-YqZ2qyl2-USXmq1cW4R2wlSRH0PV4UsuaTc3b5Oh-8y5FJ_bYsRryTdc3G1-r0bqWR-6prJGWp2aQh9svdptF8OaU0TYOs36DJ0Y9nHT44dYGz7L6XhP_7VDw6smA8mYe/s320/11826022_1046799415331526_31047073263104505_n.jpg)
Понякога за закуска си приготвям смес от овесени ядки и чиа семена, която става на пудинг. Вариантите за приготвянето му са много разнообразни, в зависимост от продуктите, който ще се добавят. Преди време приготвих ето този чиа пудинг, който много ми хареса. Наскоро пробвах пак и ето и рецептата.
Продукти:
15 гр. чиа семена
15 гр. овесени ядки
1 ч.л.рожково брашно
4-5 капки стевия
1 нектарина
сусам/ленено семе/конопено семе
годжи бери
кокосови стърготини
канела
ванилия
вода
Приготвяне:
1. От предната вечер в топла, може и леко гореща вода се накисват чиата, овесените ядки, рожковото брашно, стевията, канелата, ванилията. Добре се разбърква всичко и се оставя да се сгъсти за една нощ. Ако не ви се чака, 15-20 мин. са достатъчни. Водя се добавя допълнително, ако сместа стане прекалено гъста,
2. На следващата сутрин в чаша или бурканче се нарежда на пластове парченца нектарина и от желираната смес с чиата, редуват се така ред праскови, ред чиа смес, докато се запълни съда
3.Най-отгоре се поръсва със семена по избор (каквито имате), годжи бери и кокосови стърготини.
4. Може да охладите в х;адилник или фризер за кратко, за да стане летен, разхлаждащ десерт.
Винаги може да се смени плода и да сложите какъвто имате - може круша, праскова, пъпеш, банан, ябълка, вкусът става винаги прекрасен и различен... :)
Преси
Коментари
Публикуване на коментар