"Жеравови" бонбони
"Жеравна не идва от жерави, но пък жеравовите бонбони идват от името Жеравна..."
Тези вкусни бонбони се казват така, т.к. са направени в Жеравна, когато посетих Калоян и Иво Гичеви.
Рецептата я има и в техния чудесен сайт Здрав Живот.
Продукти:
1 ч.ч.сурови орехи
2 с.л. рошково брашно
2 с.л.сусамов тахан
1 с.л.мед
½ ч.л.канела
смлени сурови бадеми и чиа семена за овалване
Приготвяне:
- Орехите се смилат на брашно (може в чопър или блендер).
- Към тях се добавят рошковото брашно и канелата и се бъркат до смесване на съставките.
- Сместа се изсипва в купа и към нея се добавят меда и сусамовия тахан след което се разбъркват до получаване на тесто.
- В длан се взема с лъжица малко от тестото и се овалва и притиска до слепване и оформяне на топче. Ако топчето е ронливо и не слепва, добавете още мед или тахан към сместа. Опитайте преди това дали смеса не е прекалено сладка.
- След оформяне на топчетата те се овалват в смлените бадеми и в чиа семената.
- Оставят се в хладилник да стегнат.
- Накрая ... се хапват много наслада
Коментари
Публикуване на коментар